.

İletişimin Kalbi “+1 Değerle" atıyor

25.03.2024 - 13:12, Güncelleme: 25.03.2024 - 13:12 807+ kez okundu.
 

İletişimin Kalbi “+1 Değerle" atıyor

Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü öğrencileri tarafından hayata geçirilen  “İletişime +1 Değer” başlıklı sosyal sorumluluk projesi kapsamında Bornova Gençlik Merkezinde down sendromlu bireylere yönelik çeşitli etkinlikler gerçekleştiriliyor. Proje yürütücüsü Doç. Dr. Hidaye Aydan Bilgilier’in öncülüğünde bölüm öğrencileri Eylül Ezgi Alıcı, Öykü Çelebi, Sude Beril İldir, Sıla Karaman ve Zeren Kılıç, iletişim alanında hazırladıkları etkinlikler ve drama atölyesi ile down sendromlu bireylerin fiziksel ve bilişsel becerilerini geliştirmeyi, kültür ve sanat faaliyetleri ile farkındalık yaratmayı hedefliyor. Proje ile ilgili bilgi veren Doç. Dr. Bilgilier,  “18-45 yaş aralığındaki down sendromlu bireyler ile iletişimi öne çıkaracak etkinlikler yapıyoruz. Projenin ilk etkinliğinde Urla Bademler Tarımsal Kalkınma Kooperatifi'nin katkılarıyla Kadınlar Günü etkinliği kapsamında çevredeki yurtlara ve annelerimize çiçek dağıtıldı. Etkinlik süresince hem gönüllüler hem de down sendromlu bireyler unutulmayacak anlar yaşadı. Projenin devamında; mevsimler, etkili iletişim, beden dilinin kullanımı, duygular gibi günlük hayata dair birçok bilginin oyun şeklinde atölyelerle desteklenerek eğlenceli şekilde öğretilmesini sağlayacak etkinlikler bulunuyor. Bu proje ile yetişkin down sendromlu bireylerin iletişim becerilerini güçlendirmenin yanı sıra toplumda farkındalık yaratmak amaçlanıyor” dedi. Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü öğrencileri tarafından hayata geçirilen  “İletişime +1 Değer” başlıklı sosyal sorumluluk projesi kapsamında Bornova Gençlik Merkezinde down sendromlu bireylere yönelik çeşitli etkinlikler gerçekleştiriliyor.

Proje yürütücüsü Doç. Dr. Hidaye Aydan Bilgilier’in öncülüğünde bölüm öğrencileri Eylül Ezgi Alıcı, Öykü Çelebi, Sude Beril İldir, Sıla Karaman ve Zeren Kılıç, iletişim alanında hazırladıkları etkinlikler ve drama atölyesi ile down sendromlu bireylerin fiziksel ve bilişsel becerilerini geliştirmeyi, kültür ve sanat faaliyetleri ile farkındalık yaratmayı hedefliyor.

Proje ile ilgili bilgi veren Doç. Dr. Bilgilier,  “18-45 yaş aralığındaki down sendromlu bireyler ile iletişimi öne çıkaracak etkinlikler yapıyoruz. Projenin ilk etkinliğinde Urla Bademler Tarımsal Kalkınma Kooperatifi'nin katkılarıyla Kadınlar Günü etkinliği kapsamında çevredeki yurtlara ve annelerimize çiçek dağıtıldı. Etkinlik süresince hem gönüllüler hem de down sendromlu bireyler unutulmayacak anlar yaşadı. Projenin devamında; mevsimler, etkili iletişim, beden dilinin kullanımı, duygular gibi günlük hayata dair birçok bilginin oyun şeklinde atölyelerle desteklenerek eğlenceli şekilde öğretilmesini sağlayacak etkinlikler bulunuyor. Bu proje ile yetişkin down sendromlu bireylerin iletişim becerilerini güçlendirmenin yanı sıra toplumda farkındalık yaratmak amaçlanıyor” dedi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tarsusgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.