SABAHLARI SICACIK ÇORBA İKRAMIYLA İLK DERS ZİLİ ÇALIYOR

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin 249 öğretmenle toplam 4 bin 830 öğrenciyi YKS ve LGS’ye hazırladığı ücretsiz kurs merkezlerinde eğitim-öğretim ara tatilde de sürdü. Üniversite hazırlık öğrencilerinden Beyza Kutsal, aldıkları eğitimden memnun olduklarını belirterek, “Dışarıda arkadaşlarımın gittiği kurumlar genelde 20-23 bin TL arasında değişiyor. Biz burada ücretsiz bir eğitim alıyoruz” derken, LGS öğrencilerinden Çağdaş Oya ise “Burası olmasa çalışamayacaktım” diye konuştu.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi bünyesinde ücretsiz hizmet veren Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezleri’nde ara tatilde de eğitim-öğretim sürdü. LGS ve YKS’ye hazırlanan toplam 4 bin 830 öğrenci, seri ders anlatımları ve soru çözümleriyle ara tatili verimli bir şekilde değerlendiriyor.

Ara tatilde öğrenciler derste

249 öğretmenle Anamur’dan Tarsus’a kadar kentin birçok noktasında hizmet veren Büyükşehir’in kurs merkezlerinde ara tatil öğrenciler için fırsata dönüştü. Öğrenciler derslerde eksik kaldıkları noktaları tamamlarken, yeni dönemin konularına da şimdiden başlangıç yaptı. Öte yandan seri soru çözümleriyle eksik noktaları tespit eden öğrenciler, öğretmenlerinden bire bir destek alma olanağı da yakaladı. Kurs merkezlerinde ‘1 Ekmek 1 Çorba’ hizmetiyle güne başlayan öğrenciler, soğuk havada sıcacık çorbalarını alarak klimalı sınıflarda derslerine giriyor.

“Ara tatil öğrencilerimizi bir adım öteye taşıdı”

Büyükşehir Belediyesi’nin kent merkezinde üniversiteye hazırlanan öğrencilere yönelik hizmet veren Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezi’nin Sorumlusu Tuğçe Kesici, “Mersin genelinde 9 şubemizde toplam 4271 öğrencimiz var. Bunların 1170’i merkezde, bu kurumda öğrenim görmekte” dedi. 50 öğretmenle Eylül 2021’de eğitime başladıklarını vurgulayan Kesici, “Bu ara tatil öğrencilerimizi bir adım öteye taşıdı. Seri denemelerle onların seviyelerini ölçtük. Daha sonra o denemelerin çözümlerini yaptık. Çocuklar şu anda nerede olduklarını çok iyi biliyorlar. Buna göre 2’nci döneme daha hızlı ve verimli bir şekilde başlayacaklar” diye konuştu.

Rehberlik servisini de oldukça önemsediklerini ve ailelerle de iletişimi sürdürdüklerini sözlerine ekleyen Kesici, “Burası bizim için bir yolculuk aslında. Biz 1170 öğrenciyle şu an buradayız ama aslında baktığımızda aileleriyle birlikte 5-6 bin kişiyle 10 ay süren bir yolculuğa çıkıyoruz” ifadelerine yer verdi.

“Ara tatili fırsat bilip 2 hafta eğitime devam ettik”

Mersin Büyükşehir Belediyesi, kurs merkezlerinde toplam 559 öğrenciyi LGS’ye hazırlıyor. Tarsus’un Mithatpaşa Mahallesi’nde öğrencileri LGS’ye hazırlayan Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezi’nin sorumlusu Aycan Uçar da verimli bir ara tatil geçirdiklerini vurgulayarak, “Mithatpaşa Şubesi olarak 145 öğrenciye hizmet veriyoruz. Birinci dönemi yoğun bir şekilde çalışarak kapattık. Ara tatili de fırsat bilip 2 hafta eğitime devam ettik. Deneme sınavları yaptık. Öğrencilerimizin eksiklerini tespit edip etütlerle ara tatili güzel değerlendirdik” dedi.

“Dışarıda zor bulunabilecek bir imkân”

Büyükşehir’in kent merkezindeki kurs merkezinde görevli Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Bedirhan Özkan, öğrencilerin ara tatilde öğretmenlerine daha fazla soru sorma ve ders anlattırma olanağı bulduğunu belirterek, “Öğrencilerimizi en iyi şekilde en iyi üniversitelere yazdıracağımızdan eminiz” diye konuştu.

Tarsus’un Mithatpaşa Mahallesi’ndeki kurs merkezinde görevli Türkiye Cumhuriyeti İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük Öğretmeni Tuğçe Şeker ise çocuklar için umut olduklarını kaydederek, “Her birinin gözünde bambaşka bir ışık var. Maddi imkânsızlıklar içerisinde olanlar ya da nüfusları kalabalık olup da tüm çocuklarına eğitim desteği sağlayamayan velilerimiz var. Biz eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak için yapamadıkları yerlerde onların en büyük destekçisi oluyoruz” ifadelerine yer verdi.

“Biz burada ücretsiz bir eğitim alıyoruz”

Öğrenciler Büyükşehir’den aldıkları eğitim desteğinden ve ara tatildeki çalışma temposundan memnun kaldıklarını söyledi. Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni kazanmayı hedefleyen üniversite hazırlık öğrencisi Volkan Çolak, “Öğretmenlerim gayet başarılı. Sordukları soru düzeylerine ve anlattıkları konulara bakılacak olursa bence gayet başarılı” dedi. Sabahları çorba hizmetinin de kendilerini mutlu ettiğini sözlerine ekleyen Çolak, “Sabah erkenden kalkıp gelen öğrenciler bazen kahvaltı yapamıyor. Belediyemizin bu çorba ikramı soğuk havalarda içimizi ısıttığı için bence gayet iyi” diye konuştu.

Üniversite hazırlık öğrencilerinden Beyza Kutsal ise hedefinin Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi olduğunu vurguladı. Eylül ayından bu yana sıkı bir çalışma temposu içerisinde olduklarının altını çizen Kutsal, “Diğer kurumların aksine ara tatilde biz ara vermedik. Arkadaşlarımın gittiği kurumlar genelde ara verdiler. Sabahları seri denemelerimizi çözdük. Öğleden sonra eksik konularımızı kapattık. Tüm günü burada verimli bir şekilde geçirdik” dedi. Büyükşehir’in kurs merkezlerine herhangi bir ücret ödemediklerini sözlerine ekleyen Kutsal, “Dışarıda arkadaşlarımın gittiği kurumlar genelde 20-23 bin TL arasında değişiyor. Biz burada ücretsiz bir eğitim alıyoruz” diye konuştu.

“Burası olmasa çalışamayacaktım”

Kurs merkezlerinde LGS’ye hazırlanan öğrencilerden Çağdaş Oya, “Burası olmasa çalışamayacaktım. Yaren Hocama, Aycan Hocama ve Vahap Amcama burayı kurduğu için teşekkür ederim” diye konuştu. Selen Serin de kurs merkezlerinin kendisine sunduğu katkıdan söz ederek, “Benim de deneme sınavlarında netlerim arttı. Aşırı şekilde iyi geçiyor” diye konuştu.