HASTANE ÖNLERİNDEKİ “1 EKMEK 1 ÇORBA” UYGULAMASI İLAÇ GİBİ GELİYOR

HASTANE ÖNLERİNDE BU KIŞ DA “1 EKMEK 1 ÇORBA” BAŞLADI

BÜYÜKŞEHİR’İN ÇORBASI HASTANE ÖNLERİYLE BİRLİKTE 34 NOKTADA

HASTANE ÖNLERİNDE “1 EKMEK 1 ÇORBA” İLAÇ GİBİ GELİYOR

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin bu kış 28 noktada başlayan “1 Ekmek 1 Çorba” hizmeti 34 noktaya yükseldi. Hizmet, hafta içi 18.00-20.00 saatleri arası Tarsus ve Mersin merkezdeki hastane önlerine de taşındı. Büyükşehir, soğuk havalarda vatandaşlara sıcacık mercimek çorbası ikram ediyor. Hizmetten yararlanan vatandaşlar, memnuniyetlerini “Çorbanın insanları birbirine bağladığını düşünüyorum. Çorbadan öte bana insanımızın sıcaklığını veren bir duygu, bir his” sözleriyle ifade ediyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından kış mevsiminde uygulanan “1 Ekmek 1 Çorba” projesi, bu yıl 2 Kasım’da 28 noktada başlayıp yıl sonuna kadar 34 noktaya yükseldi. Acil servis önlerinde de hafta içi akşam saat 18.00-20.00 saatleri arasında çorba ikramı başladı. Vatandaşlar, “1 Ekmek 1 Çorba”nın doğru ve yerinde bir uygulama olduğunu söyledi.

Hijyen tedbirleri üst seviyelerde tutularak vatandaşlara sunuluyor

“1 Ekmek 1 Çorba” projesiyle sabah 07.00-09.00 saatleri arasında kentin 29 noktasında sanayi sitesi, sebze ve meyve toptancı hali, iş merkezi önleri, duraklar ve birçok mahallede vatandaşlara karton bardakta sıcak mercimek çorbası ve yanında ekmek ikram ediliyor. Çorba, soğuk kış sabahlarında vatandaşların içini ısıtıyor. Geçen kış akşam saatlerinde acil servis önlerinde verilen çorba hizmeti bu kış da sürdürüldü. Hijyenik koşullarda hazırlanan çorba, acil servis önlerinde hijyen tedbirleri üst seviyelerde tutularak vatandaşlara sunuluyor. Salgın sürecinde vatandaşların yiyecek satan yer bulmakta yaşadığı sıkıntıya Büyükşehir, ‘1 Ekmek 1 Çorba’ hizmetiyle çare oluyor.

Haftanın 2 günü Tarsus’ta 3 günü ise Mersin merkezde

Çorba ekmek hizmeti pazartesi günü Mersin Şehir Hastanesi, salı günü Tarsus SSK Hastanesi, çarşamba günü Mersin Toros Devlet Hastanesi, perşembe günü Mersin Üniversitesi acil servis önü ve cuma günü Tarsus Devlet Hastanesi önünde hizmet veriyor. 34 çorba dağıtım noktasının tamamı ise mersin.bel.tr internet adresinin ‘duyurular’ bölümünde yer alıyor.

“Buralardaki yoğunluğu göz ardı edemezdik”

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’na bağlı Aşhane sorumlusu Şeyda Esin Ekmen, geçen kış da havalar ısınana kadar hastane önlerinde çorba hizmetini sürdürdüklerini hatırlatarak, 

“Bu yıl da kış mevsimin gelmesiyle çorba dağıtımına tekrar başladık. İlk etapta 28 noktada başladık. Bu hafta itibariyle 34 noktaya çıkarttık. Geçen yıl zaten hastanelerimizde sabah ve akşam vardı. Bu yıl pandemi biraz bizi de etkiledi ama buralardaki yoğunluğu göz ardı edemezdik. Vatandaşlarımızın ciddi anlamda bu yönde de talepleri olunca, biz haftanın 5 günü hastanelerimizde olmak şartıyla, 2 günü Tarsus hastanelerinde 3 günü de Mersin’de olmak üzere tekrar çorba hizmetimize başladık. Ocak ayı itibariyle de 13 ilçemizde de sürdürmeye devam edeceğiz”

 dedi.

“Olumlu, yerinde ve doğru bir uygulama olduğunu düşünüyorum”

Mezitli Belediye Meclis Üyesi Hüseyin Abuş da Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne hasta ziyareti için geldiği sırada Büyükşehir’in çorba hizmetiyle karşılaştığını belirterek, “Belediyenin böyle bir hizmeti olduğunu biliyordum. Olumlu, yerinde ve doğru bir uygulama olduğunu düşünüyorum. Çok güzel bir uygulama. Bundan dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Vahap Seçer’e çok teşekkür ediyoruz. Halk bunu takdirle karşılıyor. Pandemi dolayısıyla kafelerin, yemekhanelerin kapalı olmasından kaynaklı böyle bir hizmetin verilmesi burada daha bir önem kazanıyor” diye konuştu.

“Çorbadan öte bana insanımızın sıcaklığını veren bir duygu, bir his”

Rıdvan Bayrak ise babasının rahatsızlığı dolayısıyla Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne geldiklerini söyledi. Çorbanın insanlar arasındaki sıcaklığı da temsil ettiğini vurgulayan Bayrak, “Çorba uygulamasından çok memnunuz. Özellikle akşamları havanın soğumasıyla birlikte insanların yiyecek bulmakta biraz sıkıntı çektiğini görüyorum. Buradaki insanların gerçekten ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Böyle çalışmalar insanları onurlandırıyor. Ben de onur duyuyorum. Çorbanın insanları birbirine bağladığını düşünüyorum. Çorbadan öte bana insanımızın sıcaklığını veren bir duygu, bir his. İnşallah bu çorba bizi birbirimize bağlar, sevgimizi de daha da güçlendirir” ifadelerine yer verdi.